Nagyböjti időutazás a Posticumban

Akt.:
A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola harmadik osztályos diákjai szerdán vettek részt az élménykiállításon
A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola harmadik osztályos diákjai szerdán vettek részt az élménykiállításon
Hétfőtől látogatható a Jézus szenvedéstörténetét bemutató interaktív élménykiállítás a nagyváradi Posticumban. Az esemény külön érdekessége, hogy a művészi díszleteket idén részben gyermekek készítették.

 

 

Az elmúlt három év során hozzávetőleg hatezer látogatója volt a nagyváradi Posticum immár hagyományosnak mondható nagyböjti élménykiállításának. Február 27-től ismét megtekinthető a Megváltó utolsó napjait különleges díszletekkel, hang- és fényeffektusokkal bemutató interaktív időutazás.

 

 

Kérdések és válaszok

 

 

A szenvedéstörténet különböző állomásai – a jeruzsálemi bevonulás, az utolsó vacsora, a getszemáni kertben történő virrasztás, az árulás, az ítélet, a magaláztatás, a kereszthalál és végül a feltámadás – az emberi élet nagy kérdéseit és az azokra adott keresztény válaszokat elevenítik meg. A főleg (de nem kizárólag) gyerekek számára készült kiállítás elsődlegesen nem intellektuális, hanem érzelmi síkon szembesít a nagyheti események megjelenítése által felvetett és akarva-akaratlan mindannyiunkat foglalkoztató problémákkal. Az idei kiállítás külön érdekessége, hogy a díszletek egy részét a gyerekek készítették Buzási Andrea váradi képzőművész irányításával. A Posticum alagsorában berendezett időutazáson – mely a kápolnán keresztül vezet vissza a jelenbe – vezetők kalauzolják végig a látogatókat. A 45 percet igénybe vevő kiállítást egyszerre maximum 15 fős csoportok látogathatják magyar, román, szlovák vagy német nyelvű kalauzolás kíséretében. A részvételi szándékot előzetesen kell jelezni a Posticum elérhetőségein: info@posticum.ro, tel. 0259/431–398. A belépés díja: gyerekeknek 3 RON, felnőtteknek 5 RON, családoknak 8 RON.