Nagy változás a KMDSZ-nél – új elnököt szavaztak a közgyűlésen

Nagy változás a KMDSZ-nél – új elnököt szavaztak a közgyűlésen
Megtartotta 2016-os rendes tisztújító közgyűlését a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) csütörtökön, november 24-én 20 órától a Diákművelődési Ház (ismertebb nevén Studház) Europa termében. A zsúfolásig telt teremben Rés Konrád Gergely beszámolt a négyéves munkájának eredményeiről, majd az elnökjelölt, Lőrincz István Zoltán mutatta be terveit, illetve csapatát.

A közgyűlés kezdetén a KMDSZ jelenlegi elnöke köszöntötte a jelenlevőket, majd a jelenlevő regisztrált tagok megszavazták Krippán Kingát, a KMDSZ volt vezetőtanácsi és jelenlegi ellenőrző testületi tagját mint ülésvezetőt. A napirendi pontok megszavazása után Rés Konrád Gergely számolt be a KMDSZ elmúlt négy évéről, ugyanis a leköszönő elnök második, és egyben utolsó, mandátumát zárja. Diákképviseletről, rendezvényekről, különböző projektekről beszélt, megemlítve az idén már közel 5000 diáknak kiadott, tömegközlekedési előnyöket és kedvezményeket nyújtó A kártyát, az Európa Ifjúsági Fővárosa címnek köszönhető eseménybővítéseket és új rendezvényeket, a Kolozsvár 2015 utóprojektjeként létrejött MayDayst, illetve a Magyar Ifjúsági Központról is beszélt. Emellett elmondta a KMDSZ irodáinak és szakosztályainak eredményeit, illetve megtartotta az elmúlt év pénzügyi beszámolóját. Krippán Kinga ülésvezető megköszönte az elnöknek az elmúlt négy évben kifejtett munkáját, majd kérdések hiányában átadta a szót.

Az elnökjelölt bemutatkozójával folytatódott a közgyűlés: Lőrincz István Zoltán ismertette a kétéves mandátumának terveit, az új vezetőtanácsi jelölteket, akik szintén elmondták elképzelésüket egyéves mandátumukról, majd az Ellenőrző Testület tagjait sorolták fel. A résztvevők szabadon kérdezhettek, majd a szavazatszámláló bizottság kinevezése után mindenki meghozhatta döntését a jelölteket illetően. A szavazatok megszámolása után kiderült, a regisztrált tagok jóval több mint 2/3-adának a bizalmát elnyerték a jelöltek, így mindenki elfoglalhatja pozícióját 2017. február 15-e után. Ekkor az új elnökhelyettes Buryán Tünde lesz, aki továbbra is a PR és kommunikációért felel, Kundi Zoltán lesz az új pénzügyis, Balog Laura a tanügyért, Andacs Zsolt-Levente a tagságért, Szabó Hajnal programokért, Horváth Réka a szakosztályokért, Demeter Kamilla a Karrierirodáért, Fogarassy Botond pedig a Sportirodáért lesz felelős. Az Ellenőrző Testület tagjainak Gödri Csilla, Kisgyörgy Réka és Tepfenhardt Betina lesznek, póttagként pedig Lokodi Katalint és Székely Kingát választotta meg a közgyűlés.

Zárásként szavaiban Rés Konrád Gergely megköszönte a jelenlevőknek a részvételt, illetve háláját fejezte ki a leköszönő vezetőtanácstagoknak eddigi munkájukért, majd sok sikert kívánt a következő csapatnak.

Kolozsvár,
2016. november 25.

Címkék: ,