Nagy sikerű nyugdíjas farsang

Nagy sikerű nyugdíjas farsang
Nagyvárad – Szombat este a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete nagy sikerű farsangi mulatságot szervezett a nagyvárad-velencei RMDSZ-körzet székhelyéül szolgáló római katolikus kultúrotthonban.

 

 

 

Közel 200 személy szórakozott azon a jó hangulatú farsangi mulatságon, melyet a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete szervezett a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban. A nagy érdeklődésre jellemző, hogy egy adott pillanatban pótszékeket kellett bevinni, és a táncparkett is a 6 órára meghirdetett kezdési időpont után egy félórával már foglalt volt. A talpalávalót a Happy End zenekar (Veres László, Szölössy Zsolt és Mészáros Imre) biztosította, a kinálatban egyaránt szerepeltek örökzöld magyar és nemzetközi könnyűzenei slágerek, és nóták is. Hivatalos formában Szilágyi Ibolya egyesületi elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a kislányával és annak egyik barátnőjével, illetve a munkatársával, Wagner Izabellával érkezett Biró Rozália váradi alpolgármester szólt néhány kedves szót. Az egymásra figyelés, a kölcsönös megbecsülés és az összetartás fontosságára hívta fel a figyelmet, mivel szerinte ezek mind közösségerősítő tényezők. Ugyanakkor hozzátette: lényeges, hogy gyermekeink is belekóstoljanak ezen magyarságmegtartó együttlétek ízébe, hogy később ők is tovább őrizzék a hagyományokat. Megjegyezte: a Debreceni Önkormányzattól 500 méter nemzeti színű szalagot kaptak ajándékba, melyekből körülbelül 5000 kokárdát szeretnének készíteni, a március 15-i ünnepségek előtt azonban az RMDSZ március 9-én a színházba is invitálja a hölgyeket, közvetlenül a nőnap után.

Cservák Miklós, az RMDSZ várad-velencei szervezetének vezetője örömmel jelentette be, hogy nemrég egyezséget kötött az RMDSZ és a római katolikus püspökség, így a művelődési ház továbbra is helyszínéül szolgálhat a kulturális és egyéb közösségi rendezvényeknek. Az elnök ezért köszönetet mondott Exc. Böcskei László megyés püspöknek, Curaliuc Demeter plébánosnak és Biró Rozáliának.

 

Jelmezes felvonulás

 

A hozzászólások után a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének tánccsoportja lépett fel, magyarlapádi karikázó néptáncnak tapsolhatott a közönség. A fergeteges produkcióba szívüket, lelküket beleadó hölgyeket Györffi Katalin és Szabó Ágnes, a Nagyvárad Táncegyüttes tagjai készítették fel. Ráadásképpen a kórus is szerepelt, farsangi dalok csendültek fel.

Mivel egy maszkabálról beszélünk, természetesen az álarcos, jelmezes felvonulás sem maradhatott el. A Pásztai Ottó, Vonház Antal és ezen soron szerzője alkotta háromfős zsűri a méhecskének itélte a fődíjat (Karton Zsuzsanna), második helyen végzett a cigány asszony (Fejes Erzsébet), míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szőlőtündér (Hodişan Éva) léphetett, akik a szervezőktől okleveleket és ajándéktárgyakat kaptak.

Az izgalmak után tovább folytatódott a buli, melynek sikeréhez a jó társaság mellett a finom vacsora és a meglepetésként felszolgált fánk is hozzájárult.

 

 

Ciucur Losonczi Antonius