Nagy népszerűségnek örvendett az idei diákkonferencia

Nagy népszerűségnek örvendett az idei diákkonferencia
Több diákot is javasoltak a május 23-26. között megrendezett XVI. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) záróünnepségén, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, amelynek egyik szekciója (FIFÖMA) 2015-ben, első alkalommal Magyarország területén kívül, Kolozsváron kerül megszervezésre.

 

Vetési Imola, a konferencia koordinátora ünnepi záróbeszédében összegezte a háromnapos rendezvényt, majd kiemelte a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája (TUDEK) középiskolás nyerteseinek részvételét. Kifejezte abbéli örömét, hogy a 31 szekció mindegyike kiegyensúlyozottnak mondható, majd hozzátette: a jövő évi ETDK szervezési stafétáját Kisgyörgy Rékának adja át. A felszólalásban Vetési Imolát dr. Szabó Á. Töhötöm KMEI igazgató, Rés Konrád-Gergely KMDSZ elnök, dr. Weiszburg Tamás OTDT alelnök és dr. Soós Anna, a BBTE rektorhelyettese követte.

A diákköri konferencia zárómomentumaként a díjak – pénzbeli jutalom, ETDK válltáska, különböző könyvcsomagok és szekciók különdíjai– átadása következett.

Az este állófogadással zárult, Az ünnepség kellemes hangulatát a ContemporARTis Transylvaniae erdélyi kortárs zenei csoportnak és a Plan B dzsessz-zenekarnak köszönheti.

Számokban beszélve: 242 dolgozat került bemutatásra, 31 szekcióban, 314 diák által. Az előadásokat 129 zsűri értékelte, az esemény létrejöttét pedig 80 szervezőnek köszönheti.

Szénás Szabolcs

KMDSZ PR

 

 

Címkék: ,