Nagy meleg lesz – és csapadék

Nagy meleg lesz – és csapadék
Meleg lesz az ország nagy részén a következő két hétben. A július 31-e és augusztus 12-e közötti időszakban a hőmérsékleti értékek elérhetik a 32 Celsius-fokot, ám csapadék naponta kialakulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben valamivel melegebb idő lesz, mint az ilyenkor megszokott, kivéve a medencéket, ahol a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk. Ilyen körülmények között a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 29–30 Celsius-fok körül alakulnak, a periódus utolsó napjaiban néhány fokot visszaesnek. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az intervallum első 2–3 napjában 16, azt követően 14–15 Celsius-fok körül várhatók. Csapadék bármikor kialakulhat, erre a legnagyobb valószínűséggel az intervallum első napjaiban kerülhet sor.
A Bánságban és a Körösök-vidékén az első héten meleg lesz, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek meghaladják a 30 Celsius-fokot. Ugyanebben a periódusban az éjszakák is kellemesebbek lesznek, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 17–20 Celsius fok körül várhatók. Csapadék bármikor kialakulhat, erre a legnagyobb valószínűséggel az intervallum első napjaiban, illetve augusztus 10-körül kerülhet sor.