Friss hírek

2006.12.10. 13:30

A Fidesz nem megy el, az MDF ott lesz az egyeztetésen a kormányfővel

<p>A Fidesz képviselői nem mennek el arra az egyeztetésre, amelyet a kormányfő kezdeményezett az Európa Parlamenti (EP) képviselőkkel. Az MDF viszont ott lesz a találkozón. Gyurcsány Ferenc december 19-én várja a képviselőket, hogy az ország érdekeit érintő kérdésekről tágyaljanak.</p>

PR-fogásnak nevezte a kormányfő újabb kezdeményezését Szájer József. A Fidesz EP-képviselője elmondta: pártjának elvi kifogásai vannak a miniszterelnök kezdeményezésével kapcsolatban. "Ahogy korábban sem, most sem az időponttal van gondunk" - tette hozzá Szájer József. A képviselő szerint az Európa Parlament 24 magyar képviselője között jelenleg megfelelő az együttműködés, amelyet a miniszterelnök "a maga konfliktuskeltő stílusával" felborítana. A fideszes politikus azt mondta: nincs most olyan súlyos gond az Európa Parlamentben, amelyhez miniszterelnöki beavatkozásra volna szükség.

A Magyar Demokrata Fórum képviselője ugyanakkor jelezte: jelen lesz a miniszterelnök által kezdeményezett találkozón. Olajos Péter hangsúlyozta, hogy az MDF mindig is a párbeszéd híve volt, s ő maga is javasolta a miniszterelnöknek új időpont kitűzését, mert december 10. számára nem volt megfelelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!