Nagy érdeklődés, sikeres fórum

Nagy érdeklődés, sikeres fórum
Bihar megye – Nagy érdeklődést váltott ki és igen sikeres volt a Bihari Napló szombati bihardiószegi fóruma. Nagyon sok jó kérdés hangzott el a hallgatóság részéről. Végül mindannyian gazdagabban távoztak.

Közel nyolcvan bihardiószegi lakos vett részt a Bihari Napló fórumán, közöttük iskolások is. És mint később kiderült a diákok igen aktívak voltak, de ezen nem is csodálkozhatunk elvégre egy diáklapot is kiadnak az iskolában. A már megszokott és jól bevált „forgatókönyv” szerint elsőként Dérer Ferenc szerkesztő bemutatta a Bihari Napló vendégeit, majd egy-egy kérdéssel indította a fórumot. A meghívott vendégek: Lakatos Péter, Sóki Béla parlamenti képviselő, Szabó Ödön megyei képviselő, dr. Bacsó László Bihardiószeg polgármestere, Sabau Constantin alpolgármester, Borbáth Gyöngyi iskolaigazgató, a helyi RMDSZ elnöke. Bacsó László polgármester az aznap Bihardiószeget Álmosddal összekötő út munkálatai megkezdése alkalmából megtartott avató ünnepségről, és természetesen az előzményekről beszélt. Mint mondta ezzel az úttal településüket is megnyitják Európa felé, amitől befektetőket, új munkahelyeket várnak és a turizmus fejlesztését. Sabau Constantin alpolgármester Janka falu vízellátásáról beszélt, arról, hogy a munkálatokat már e hónap végén megkezdik. Borbáth Gyöngyi, a helyi RMDSZ elnöke a lakossággal való kapcsolattartás fontosságát hangsúlyozta.

A váradiak

Lakatos Péter parlamenti képviselő elsősorban agrárkérdésekről tartott tájékoztatót, míg képviselőtársa, Sóki Béla a tanügyi újdonságokat ismertette. Szabó Ödön megyei képviselő, és az RMDSZ ügyvezető elnöke a pályázati elbírálások bonyolult procedúráját ismertette, illetve a képviseletnek minden szinten való fontosságát hangsúlyozta.

Végezetül a helybeliek kérdései következtek. Sóki Béla parlamenti képviselő megállapította: „Ilyen jó kérdéseket még sehol sem kaptunk.” A gyermekek is aktívan kivették részüket ebben, és a meghívottak sorra válaszoltak minden kérdésre, mindannyian hozzájárulva ezzel a sikeres fórumhoz. A részletekre később visszatérünk.

Péter I. Zoltán