Nagy bulival zárult az ifjúsági majális

Nagy bulival zárult az ifjúsági majális
Nagyvárad- Szombat este a Partium Rádió ifjúsági majálisa zajlott a nagyváradi vársáncban. A sztárvendég a magyarországi Happy Gang zenekar volt, ezt megelőzően két Bihar megyei együttes is fellépett. A látványos show elemek se hiányoztak, a székelyhídi Tini Dance Center jóvoltából.

 

A Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület, illetve az RMDSZ szervezésében vasárnap a vársáncban lebonyolított XIII. Tulipán Majális egyfajta felvezetőjeképpen szombat este a Partium Rádió Ifjúsági Majálisa zajlott ugyanazon a helyszínen. A színpadi programok délután 6 óra körül kezdődtek, addig a sörsátrak környékén, a sportpályákon és a felfújható csúszdánál volt nagyobb mozgolódás. Akik kellő bátorságot éreztek ahhoz, hogy nagyközönség előtt is énekeljenek, azok közben karaoké versenyre jelentkezhettek, a teljesítményeket a Jónucz Gábor hangmérnök és Majos Attila zenész, az Elit zenekar tagja alkotta kétfős zsűri értékelte. A vetélkedőn végül holtverseny alakult ki: egyaránt győztesnek tekinthette magát Barta Bernadett és Andrea Mandara (érdekességképpen megjegyezzük, hogy utóbbi egy olasz férfi). A hangulatot ezután a két éve alakult, nagyszalontai Basic Faces zenekar produkciója pezsdítette fel. Zuchi- ének, Deák Ferenc- dob, Sárközi Krisztián- szólógitár és Máilinger Attila- dob főleg rockszámokat játszottak, de azért a Csík zenekar Most múlik pontosan című dala is szerepelt a repertoárjukban, melyet a frontember közösen is elénekelt egyik idősebb hölgyrajongójával.

Happy Gang

Szintén a rockműfajban nyomult a körülbelül egy éve alakult, hivatalosan váradi Easy Rider zenekar is: Kiss Attila-dob, Tóth Gábor- basszusgitár, Ruska Ildikó- gitár, ének, Géczi Zoltán-szólógitár és Méder Árpád „Pöci”- ének, így a sorsolást megelőzően igencsak jó hangulat uralkodott a színpad környékén. Az Erdei Katalin vezette Tini Dance Center csapatai ezúttal is látványos show műsorral készültek, s újfent bebizonyították, hogy az évek folyamán nem érdemtelenül sepertek be annyi díjat. A tánc és a zene magával ragadta a jelenlevőket, számos gyermek pedig arra is hajlandó volt, hogy a színpadon táncoljon Psy: Gangnam style-jára.

Az est végül fergeteges bulival zárult, a kéttagúra fogyatkozott magyarországi Happy Gang zenekar (Paréj Zoltán „Cory” és Moér András „Vitamin”) koncertjét ugyanis nyugodtan ennek is lehetett nevezni. A két örökmozgó előadó parádés hangulatot teremtett, volt csápolás, sikítozás, minden, ami ilyenkor elvárható.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,