ERDON Helyi hírek

2007.07.26. 16:12

Anna–bál és bécsi keringő

<p>Szatmárnémeti – A Szatmármeti Caritas által működtetett Reményég Központban tegnap délelőtt 10 órától Anna–bálon vettek részt az idősek. A bált Cseh Bertalan nyugdíjas, Sarca Aneta projektvezető és Berger Tünde, az intézmény pszihológusa nyitották meg, üdvözölték a megjelenteket.</p>

Az idei Anna–bál bálkirálynője címért húsz hölgy versengett. A helyezéseket a zenekar tagjai és sajtó munkatársaiból álló zsűri állapította meg. Az iratlan szabály az intézményben, hogy aki volt már a központ által rendezett Anna–bál valamelyikén volt már helyezett, még egyszer nem indulhat a versenyen. A húsz hölgy mindeggyike a Bécsi–keringő dallamaira vonult fel a zsűri és a közönségük előtt.

Bálkirálynő és udvarhölgyek

Az idei év Bálkirálynője címet Tirpea Gabriela nyerte el, első udvarhölgye Scalat Georgeta és második udvarhölgye Balázs Ágnes lett. Őket kardvirággal és izlésesen becsomagolt ajándékkal leptek meg a központ munkatársai. Ugyancsak tegnap ünnepelték a központban azokat az időseket, akik júliusi hónapban születtek, ők szám szerint 15–en voltak. Anna keresztnévre hárman hallgatnak az intézményt látogató hölgyek közzül. A program végeztével az Anna–bálok hangulatát idéző bécsi–keringő ritmusaival zárult a rendezvény.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!