N. Ciucă: 36 darab Piranha 5 összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállítót február végéig leszállítanak

N. Ciucă: 36 darab Piranha 5 összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállítót február végéig leszállítanak
Február végéig leszállítanak 36 darab Piranha 5 összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállítót – jelentette be szerdán a Bukaresti Mechanikai Művek gyártóegységének avatóján Nicolae Ciucă védelmi miniszter.

A tárcavezető szerint a minisztérium kezdeményezte, hogy a szerződésben rögzítettekhez képest egyéves csúszásért 8,56 millió euró késedelmi bírságot fizessen a General Dynamics vállalat. Elmondta: a hadsereg felkészítésébe beletartozik az is, hogy modern eszközökkel látják el.

A gyártósor avatóján részt vett Ludovic Orban kormányfő és Virgil-Daniel Popescu, a gazdasági, energiaügyi, turisztikai és üzleti környezetért felelős miniszter is. ,,Az általam vezetett kormány céljai közé tartozik a nemzetvédelmi ipar fejlesztése, a román tőkével rendelkező vállalatok termelésének ösztönzése, a nemzetvédelmi igényektől és néhány NATO-szinten átjárható berendezés belső gyártási kapacitásától függően. Ugyanakkor jó együttműködésre törekszünk a nemzetvédelmi ipar és a védelmi minisztérium között azért, hogy országunk hatékonyabban vegyen részt az európai védelmi programokban, de azért is, hogy hasznos és szükséges párbeszédet biztosítsunk a katonai technikát előállítók és az azt felhasználók között” – fejtette ki Orban.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .