Múzeumok Váradon

Múzeumok Váradon
A nagyváradi helyi tanács legutóbbi ülésén elfogadta azt a határozattervezetet, mely a turisztikai célhelyszínné kívánja változtatni a város egyik reprezentatív szecessziós ingatlanát, a Darvas-LaRoche házat.

Mint ismeretes, az önkormányzat a szecessziót bemutatómúzeumot kíván létrehozni az ingatlanban, melynek teljes tulajdonjogát megszerezte. Ugyancsak múzeumot akar létrehozni a város a Rulikowski út. 4. szám alatti ingatlanban, amelyet az utóbbi időkig a vámhivatal használt, eredetileg azonban ez volt a nagyváradi László király szabadkőműves páholy székhelye. A nagyváradi helyi tanács hétfői döntése értelmében átvette a pénzügyminisztériumtól az ingatlant abból a célból, hogy itt a szabadkőművességet bemutató múzeumot hozzon létre. Korábban Ilie Bolojan polgármester azt mondta, tudomása szerint ez lenne az első ilyen jellegű múzeum az országban.

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .