Múzeum-ügy: semmi változás

Múzeum-ügy: semmi változás
Nagyvárad – Szerdán a Körösvidéki Múzeum új székhelyén sajtótájékoztatót tartott Beniamin Rus, a felújítással és renoválással megbízott Selina cégcsoport tulajdonosa. Egyelőre nincs új fejlemény.

Szerda délután a Körösvidéki Múzeum Rulikowski úti új székhelyén sajtótájékoztatót tartott Beniamin Rus, a felújítással és renoválással megbízott Selina cégcsoport tulajdonosa. Mint ismeretes, a Bihar Megyei Tanáccsal megkötött, a pluszkiadásokkal együtt körülbelül 58 millió lej értékű kivitezési szerződés tavaly július végén lejárt, azonban hiába készültek el csupán a beruházás nyolcvan százalékával, a munkálatok azóta nem folytatódtak. Ennek egyik oka a pénzhiány- a vállalkozó szerint körülbelül 10 millió lejt kellene kiutaljon a megyei önkormányzat-, a másik magyarázat pedig az, hogy a két fél nem tud dűlőre jutni az átvételt illetően.

Beniamin Rus hajlandó lenne a részleges átadásra, Radu Ţîrle tanácselnök azonban ragaszkodik ahhoz, hogy csak akkor történjék meg az átvevés, ha minden elkészült. Ugyanakkor az ügy külön pikantériája, hogy a kialakult vita miatt a tetőjavítást sem tudja elvégezni az ezzel megbízott másik társaság, így az ingatlan harmadik emelete továbbra is beázik.

Mint ahogyan szerdán kiderült, a két fél továbbra sem tudott megegyezni. Beniamin Rus úgy fogalmazott: esze ágában sincs saját forrásból előteremteni a hiányzó pénzösszeget, de hajlandó tárgyalni Radu Ţîrléval a történtekről, azonban a találkozást megelőzően 5-6 nappal értesítsék őt erről, mert nagyon elfoglalt…

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,