Művészpalánták kiállítása

Művészpalánták kiállítása
Nagyvárad – Hétfő délben a Művészeti Líceum képzőművészeti, építészeti és dizájn részlegére járó végzős diákok alkotásaiból nyílt tárlat a tanintézet egyik termében. Színvonalas munkák születtek.

Hétfő délben a nagyváradi Művészeti Líceum képzőművészeti, építészeti és dizájn részlegére járó végzős diákok alkotásaiból nyílt tárlat a tanintézet egyik termében. A fiataloknak ugyan nem kötelező részt venniük ezen a szakvizsgán, de érdemes, mert tanúsítványt kapnak arról, hogy a tanintézet hallgatói voltak. Jankó Szép Noémi kerámiaművész nyolc tanítványa közül például kettő jelentkezett a megmérettésre, az egyik közülök egy érdekes sakk-készletet is készített, a másikat pedig Shrek története ihletette meg. „Látszik, hogy szorgalmasak dolgoztak, ügyesek voltak”, nyilatkozta az erdon.ro-nak a tanárnő. Amúgy rajtuk kívül az építészeti (felkészítő tanár: Rodica Moise), az ipari dizájn (Bihari Barnabás), a festészeti (Murányi Éva), a divattervezési (Dorin Damaschin) és a grafika (Maria David) osztályok tagjai közül készültek többen.

Divatbemutató

A tárlatot hivatalosan Doina Marcu igazgatónő nyitotta meg. Szerinte szép alkotások készültek, melyek azt bizonyítják, hogy az ifjú művészpalanták alaposan felkészültek. Doina Tătarkatedrafőnök sajnálattal állapította meg, hogy a vártnál kevesebben éltek a szakvizsga letevésének lehetőségével. Ugyanakkor reményének adott hangot, hogy az arra vonatkozó igéretek, hogy Európában is fel lehet használni a kapott oklevelet, egy napon valóra válnak. Megjegyezte: a művek ugyan jó, de lehettek volna jobbak is, ha azonban a végzősök szorgalommal és komolyan készülnek, akár az egyetemre is bejuthatnak, s szép sikereket érhetnek majd el az életben.

A rendezvény a divattervezői szak hallgatói által készített ruhák bemutatásával zárult.

Ciucur Losonczi Antonius