Művészeti nap a szakiskolában

Művészeti nap a szakiskolában
Nagyvárad – A Traian Vuia Szakiskola Magyar Diáktanácsa Művészeti nap címen szervezet kulturális programot az iskola diákjai számára november 17.-én délután.

A szervezők nagy örömére szép számmal érkeztek a tanulók. Egy rövid nyitó beszéd után a résztvevők három fős csapatokra oszlottak, majd meg is kapták az első feladatukat: verset kellett írniuk a Dracula néven is ismert Vlad Tepesről. Miután megszülettek a művek, a csapattagok elődták a verseket, amelyet a három tagú zsűri pontokkal jutalmazott.

A második feladat során meg kellett zenésíteniük és elénekelniük egymás verseit. A diákok nagyon ötletesen hajtották végre a feladatot. Különböző stílusokat választottak, a rock-tól a rapp-ig. Az utolsó előtti próba a rajztehetséget és a fantáziát vette igazán igénybe. A résztvevő csapatok Vlad Tepes kastélyát rajzolták le, majd szóban bemutatták rajzaikat a zsűritagoknak. Egy kis szünet után egy rövid tesztet kellett kitölteniük, mely szintén Dracularól szólt. A feladatok végén pedig következett a jól megérdemelt díjkiosztás, amikor is kihírdették az első három helyezettet és a szervezők ajándékokkal lepték meg az összes lelkes versenyzőt.