Mutunak fizetnie kell!

Mutunak fizetnie kell!
Bő három évvel a történtek után határozott a FIFA: az angol Chelsea pénzhez „juthat

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) illetékes bizottsága eldöntötte, hogy Adrian Mutu román labdarúgónak kártérítést kell fizetnie a londoni klubnak, miután kábítószer-fogyasztás miatt a Chelsea felbontotta a szerződését, s így szabadon leigazolhatta az olasz Juventus.

Az eset 2004 őszén történt, amikor egy, Jose Mourinho edző által kért vizsgálat megállapította, hogy Mutu kokaint fogyasztott a Chelsea-nél. Az angol csapat azonnal felbontotta a szerződést a „briliáns” futballistával, akit így 2005-ben ingyen leigazolhatott a torinói együttes. Persze a londoniak nem nyugodtak, nem is nyugodhattak ebbe bele, hiszen ők 22 millió eurót fizettek a Parmának a játékos leszerződtetéséért.

Döntés született

Az ügy az angol Labdarúgóliga fegyelmi bizottsága elé került, a játékos elismerte tettét, ezért hét hónapra felfüggesztették és 28.000 euró büntetés megfizetésére kötelezték. A Chelsea közben tovább lépett: a Lausanne-i Sportbíróság elé vitte az ügyet (legalább az átigazolási összeg felét, tizenegymillió eurót követeltek), ahol az angol csapatnak adtak igazat. Vagyis Mutunak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, s ez a döntés pont akkor született, amikor olyan hírek terjedtek el, hogy fizetését másfél millió euróról háromra emeli az olasz Fiorentina.