Mutatós díszítés a fürdőszobában – A vízkő többé nem ellenfél!

Akt.:
Mutatós díszítés a fürdőszobában – A vízkő többé nem ellenfél!
Sok lakásban nincs külön mellékhelyiség, ezért kiemelten fontos, hogy a különböző fürdőszobai tevékenységek közben ne zavarják egymást a családtagok.

Különösen érzékenyek lehetnek a cseperedő gyermekek, akik jogosan, legszívesebben magukra zárnák az ajtót, hogy senki se zavarja őket. Ilyenkor azonban a család többi tagja nem tudja használni a vizes helyiséget. Ha szeretnénk elérni vagy megőrizni a zuhanyzás intimitását, használhatunk a kabin falára ablakfóliát. Ráadásul használatával így két legyet üthetünk egy csapásra: a belátás elleni védelem mellett a makacs és bosszantó vízkő sem látszik ki a fólia alól. Sőt, még dekoratív is!

Jó döntés a statikus fólia

Aki zuhanykabint használ, annak törvényszerűen az üvegfalon megjelenő vízkővel is meg kell küzdenie. A folyamatos vízkő eltávolítás helyett és mellett praktikus megoldás lehet a dekoratív ablakfólia. Felhelyezéséhez nem kell szakembert hívni, magunk is feltehetjük. Szerencsére rengeteg típusú és mintájú fólia közül tudunk választani, így csak meg kell találnunk a nekünk tetszőt. A kiválasztott statikus fóliát a felhelyezés előtt, érdemes méretre vágni.

Hogyan kezdjünk hozzá?

A felrakáshoz a fólián túl csupán néhány kellékre van szükségünk: vízzel teli szórófejes flakonra, szikére, simítóra és egy törlőrongyra. Elsőként permetezzük be az üveget, majd a fóliáról húzzuk le a védőréteget! Tegyük fel az üvegre úgy, hogy középről oldalra haladva a simító használatával kifelé kinyomjuk a vizet. Erősen nyomjuk, mert ezzel elkerülhetjük, hogy száradás után foltos maradjon a felület! Utána töröljük az egészet szárazra. Ha mégis foltos lesz, ne aggódjunk, a statikus fóliát akárhányszor vissza lehet szedni!

Kiegészítők és tippek

A nívós fóliázáshoz elengedhetetlen a minőségi simító és szike, amelyeket készletben is beszerezhetjük. A simítóval az ablakfóliát egyszerűen és hólyagok nélkül tudjuk felhelyezni, a szikével pedig könnyen pontos méretre vághatjuk a kiszemelt felületre. Az esetleges foltokat okozhatja a kevés vagy éppen túl sok víz, amit nem megfelelően nyomtunk ki. Ilyenkor bátran szedjük vissza a fóliát, és kezdjük elölről a felhelyezési folyamatot. A végeredmény biztosan szemet gyönyörködtető lesz, és a vízkővel sem kell tovább bajlódnunk.

– PR cikk –

Címkék: ,