„Muszikaszó hallatszik…”

„Muszikaszó hallatszik…”
A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) 2016-ban táncházsorozatot indít minden néptánc- és népzenekedvelő számára. A Tranzit Ház várja az érdeklődőket első alkalommal február 26-án, 20:00 órai kezdettel.

A táncház mindenki számára nyitott, profikat és teljesen kezdőket egyaránt szívesen látnak a szervezők. Aki pedig úgy érzi, hogy nem elég magabiztos, tánctanítás alatt elsajátíthatja a különböző táncokat. Minden estének saját tematikája lesz: kalotaszegi, széki, moldvai stb., az első néptáncestén a széki táncrendet tanulhatják meg az érdeklődők. Mindezek mellett a hangulatot minden alkalommal élő zene fogja megadni.
A mai rohanó világban sokszor megfeledkezünk gyökereinkről, kulturális értékeinkről. Egy nagyon jó lehetőség egyetemisták, fiatalok és mindenki számára a különböző hagyományok felfedezésére, ezeknek őrzésére.
Népzene, néptánc, jókedv adatik a kolozsvári közönségnek. Aki az est folyamán szomját szeretné oltani, a helyszínen felállított bárban vásárolhat magának innivalót.
A résztvétel ingyenes, bár a hangulatot, a nótát és a lépéseket mindenkinek hoznia kell magával. Minden érdeklődőtt szeretettel várnak!