Mustfesztivál a Rhédeyben

A Szacsvay Imre Általános Iskola kisdiákjai néptáncot adtak elő. A szerző felvétele
A Szacsvay Imre Általános Iskola kisdiákjai néptáncot adtak elő. A szerző felvétele
Első alkalommal szerveztek mustfesztivált az elmúlt hétvégén a váradi Rhédey kertben (Bălcescu park). A mustok mellett finom falatok és koncertek, táncos műsorok várták a kilátogatókat.

Szeptember 16–18. között szervezték meg az első mustfesztivált a váradi Rhédey kertben. Mindhárom nap könnyű- és népzenei koncertekkel, táncos műsorokkal várták a kilátogatókat. A park több helyén kínálták a mustot, amit helyben préseltek a gazdák, vásárlás előtt meg is lehetett kóstolni. Aki akart, szőlőt is vásárolhatott. A must és szőlő mellett természetesen helyet kaptak a lacikonyhák is, ahol finomabbnál finomabb falatokat lehetett vásárolni, de a főtt tengeri és kürtöskalács árusok is voltak. Az ételstandok mellett ezúttal is voltak különböző termékeket árusítók is, és a gyerekeknek egy mini-vidámparkot alakítottak ki a játszótér felőli részen.

Program

Szeptember 17-én szombaton délután két magyar tánccsoport is fellépett. Elsőként a székelyhídi Tini Dance Center és különböző csoportjai, a Mini Monster Dance és a Turbó Dance lépett fel Oláh Katalin vezetésével, ők különböző társas és csoporttáncokat adtak elő. Utánuk következett a Szacsvay Imre Általános Iskola kisdiákjainak néptánc előadása Illyés Janka vezetésével. Szombaton még nem volt nagy tolongás a parkban, többen csak hat óra után látogattak ki.