Műsoros kultúrház-átadás Adonyban

Műsoros kultúrház-átadás Adonyban
Az adonyi kultúrházban szerdán este tartották az első kulturális programot, mintegy használatba adva a felújított épületet: a nagyváradi MM Pódium Színház mutatta be Kutyakaparó című műsorát.

A kultúrházat egy úgynevezett integrált európai uniós projekt keretében újították és szerelték fel, melynek összértéke 2,5 millió euró, az adonyi kultúrházra közel 100 ezer euró jutott. (A projekt részeként aszfaltozták le az utcákat Értarcsa községközpontban, illetve a hozzá tartozó Gálospetriben és Adonyban, továbbá napközi épült Gálospetriben.) A minapi előadás előtt Bordás Károly polgármester mondta el, milyen komoly beruházásról van is szó, de megérte belevágni, hiszen például milyen szépen sikerült az adonyi kultúrházat is rendbe tenni.

Telt házas előadás

Cseke Attila képviselő hangsúlyozta: annyi a mienk, amennyit sikerül megszereznünk közösségeinknek, ezért fontos, hogy a helyhatóságokban dolgozók és a politikai “harcokat” megvívók összehangoltan cselekedjenek. A kultúrházban 100 ülőhely volt, és mivel mindet elfoglalták, sőt, sokan álltak is, mondható, hogy zsúfolt nézőtér előtt mutatta be műsorát az MM Pódium, mely nagyon jó szórakozást nyújtott a publikumnak.

Rencz Csaba