Munkaügyi miniszter: jövő héten szavazhat a képviselőház plénuma az egységes bértörvény tervezetéről

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter
Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter
Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter becslései szerint jövő héten szavazhat a képviselőház plénuma az egységes bértörvény tervezetéről.

A Szociáldemokrata Párt képviselőházi frakciójának ülését követően a tárcavezető azt mondta, újabb 40 módosító javaslat érkezett a tervezethez, amelyet ezen a héten véleményeznek a szakbizottságok, jövő héten pedig sor kerülhet a végső szavazásra.

Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter azt mondta, a szenátus által elfogadott módosító javaslatokkal a jogszabály nagyobb terhet róna a költségvetésre, mint azt eredetileg tervezték, meghaladnák a 32 milliárd lejes keretet, amelyet 2020-ig szabtak meg. “Mondtam a kollégáimnak is, hogy a csökkentésre vonatkozó javaslatokat támogatom, újabb emelések azonban aligha jöhetnek szóba, bár bizonyos területeken még valóban szükség van módosításra. Ezért mielőtt még hozzányúlnánk a törvény szövegéhez, szeretnék egyeztetni a munkaügyi bizottsággal. (…) A bérek növelése ugyanakkor azt is jelenti, hogy több pénz folyik be az államkasszába a társadalmi hozzájárulásokból. Ez is világos” – fogalmazott Lia Olguţa Vasilescu.

www.agerpres.ro