Munkáltatók figyelmébe!

A Bihar Megyei Adóhivatal közleményében arról tájékoztat, hogy szeptember 2-án megjelent a Hivatalos Közlönyben a számítógépes programok kreatív tevékenységként való besorolása.

A legjelentősebb változások, hogy azon munkáltatóknak a CAEN-kódjai, melyeknek céltevékenységei közt számítógépes programok kidolgozásai is szerepelnek ezentúl 5821, 5829, 6201, 6202, illetve 6209, valamint egyéb nyolc olyan specialitást vezettek be, melyek jövedelemadó-mentességet élveznek. Az adómentességet havonta alkalmazzák kizárólag azon bértermészetű jövedelmekre, melyek egyéni munkaszerződés alapján keletkeztek, függetlenül a mentességet élvező személy alkalmazásának pillanatától, és anélkül, hogy ezt attól tennék függővé, hogy az illető milyen mértékben járul hozzá ezen rendelet által meghatározott jövedelem minimum plafonjához.

Az új specialitások a következőek: nemzetvédelmi és -biztonsági rendszerek és számítógépek, ipari informatika, gazdasági kibernetika, informatikai fizika, informatikai kémia, automatika és alkalmazott informatika, telekommunikációs technológiák és eszközök, katonai elektronikai távközlés, berendezések és rendszerek.