Munkálatok szervezettség nélkül

Munkálatok szervezettség nélkül
Bihar megye – Tisztelt szerkesztőség! A napokban már volt szó a Székelyhídon folyó útmunkálatokról. A mai napon megmutatták, hogy milyen szervezettség és profi kivitelezés folyik is ebben a “gyönyörű” utcában.

Kedden reggel négy óra harminc perckor elindultunk munkába. Minden a megszokott, semmi különleges. Délután hazafelé jövet láttuk, hogy a mi “kis” utcánk el van zárva a forgalom elől az úton folyó munkálatok miatt. Ezzel nem is lenne semmi gond, és nem is volt egészen addig amíg haza nem értünk. Domboldalban lakunk, előttünk pedig egy kis patak folyik, eddig egy kis hídon és lépcsőn keresztül tudtuk bejutni otthonunkba. Ezt a kis hidat szétverték, a kis patak medrét is szépen kiszélesítették és kimélyítették, ezért a bejutás lehetetlenné vált számunkra. Az ott dolgozó munkásokat megkérdeztem, hogy ezt mégis hogy gondolták? Arra nem gondoltak, hogy abban a házban laknak akik dolgozni járnak, így ki illetve be kell jutni a házba? Erre azt a feleletet kaptam, hogy holnap (szerdán, szerk. megj) nekifognak a betonozásnak és be is fejezik az érintett szakaszt.

Megköszöntem a választ és megkérdeztem tőle, hogy akkor én most várjam meg a szerdát, amíg befedik az árkot? Nem lehetne valami ideiglenes megoldást találni? Megint egy megnyugtató válasz érkezett. Sajnálják de ők csak parancsot hajtanak végre. Arra a felvetésre, hogy egy kis sódert öntsenek legalább, hogy tudjunk bemenni, azt mondták, nem lehetséges, mert azt nekik akkor holnap ki kell szedni és az plusz munka. El tudom képzelni mennyivel visszavetette volna a tervet, ha kb. öt perc alatt a markolóval megcsinálták volna ezt a kis munkát (zárójelben megjegyzem, húsz percük volt arra, hogy álldogáljanak meg bámulják hatan, hogy egy tankolja a munkagépet, de öt percük nincs). Arról nem beszélve, hogy az út menti fákat mind összetörték, ami bizonyos időn belül veszélyes is lehet a forgalomra nézve. Ez Románia, minden fej nélkül megy, nincs szervezettség, sajnos.

Üdvözlettel

Mudra Zsolt

Címkék: , ,