Munkaerőt keresnek a kórházak

Munkaerőt keresnek a kórházak
Maros megye – 33 állást hirdet meg novemberben a Maros Megyei Sürgősségi Kórház. Az intézmény sajtószóvivője, Lavinia Cosma portálunknak elmondta, ezek közül 16-ot orvosok számára, 12-t asszisztenseknek, négyet a kisegítő személyzetnek és egyet mentőautó sofőrnek tartanak fenn.

Az elmúlt hónapokban a Maros Megyei Sürgősségi Kórház és a többi Maros megyei egészségügyi intézmény is kérte a szaktárcától, hogy alkalmazhasson szakembereket. Lavinia Cosma korábban elmondta, csaknem 30 százalékkal kevesebb alkalmazottjuk van, mint amennyire szükség lenne ahhoz, hogy minden a legnagyobb rendben menjen. Egy hónappal ezelőtt a minisztérium engedve a nyomásnak országszerte 2322, Maros megyében 79 zárolt állást szabadított fel. A Maros Megyei Sürgősségi Kórházban a legtöbbet, összesen 33-at.

Az intézmény 2 általános sebészt, egy orvost az intenzív terápiai részlegre, egy idegsebészt, egy ideggyógyászt, három gyerekorvost, egy belgyógyászt, három kardiológust, egy nefrológust, és egy-egy sürgősségi és újszülött orvost alkalmazhat. Lavinia Cosma portálunknak elmondta: „Még nem tudjuk, pontosan mikor, de még novemberben megszervezzük a versenyvizsgákat ezekre az állásokra” – tette hozzá a szóvivő. A Maros Megyei Sürgősségi Kórház négy személyt alkalmaz előre meghatározott ideig. Az intézmény versenyvizsgát hirdetett két egészségügyi asszisztensi, egy egészségügyi iktató, valamint egy ápolói állásra is.

A minisztérium döntésének értelmében a Maros Megyei Klinikai Kórházban 12 állásra pályázhatnak az egészségügyi szakemberek. Ezek közül 8 az orvosoknak szól (3 munkahelyre pályázhatnak az orvosok az intenzív terápiai részlegen, de alkalmazhatnak egy patológust, egy újszülött orvost, egy pszichiátert, egy tüdőgyógyászt, valamint egy radiológust). A fennmaradó 4 helyre felsőfokú végzettséggel rendelkező egészségügyi asszisztensek jelentkezhetnek.

(www.szekelyhon.ro)

Címkék: , ,