Munea bepanaszolta a VSK–t

Devid Munea piros mezben
Devid Munea piros mezben
Amennyiben a Szatmárnémeti VSK vezetősége nem fizeti ki határidőig a kézilabdázóját, akkor a FRH semmisnek nyilváníthatja Devid Munea szerződését.

 

Nem kapta meg fizetését, ezért bepanaszolta a Szatmárnémeti Városi Sportklubot a Román Kézilabda Szövetségnél (FRH) Devid Munea. A nagyszebeni születésű kézilabdázó kedden el sem utazott a csapatával Kolozsvárra, ahol a VSK barátságos mérkőzést játszott a vendéglátó U együttessel.

Úgy tudjuk, a FRH el is bírálta a játékost panaszát és arra kötelezte a VSK–t, hogy január 25–ig fizesse ki tartozásait Muneának. „Rendezzük az ügyünket Muneával. Sajnos ő az egyetlen játékos, aki nem értette meg, hogy időben törlesztjük az elmaradást. Nem tárgyalt velünk, helyette bepanaszolt a szövetségnél. Nyilván, joga van ehhez, de ezt másként is lehetett volna rendezni” – mondta lapunknak Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának az elnöke.

Amennyiben a VSK nem fizeti ki határidőig a játékost, akkor a FRH semmisnek nyilvánítja a panaszos szerződését. A szatmári alakulat vezetői egyébként szerdán már kifizették az összes játékost, bankszámláikra átutalták tartozásuk egy részét. Hogy ez mennyire elégíti ki az átlövő kívánságait, azt nem lehet tudni, minden esetre Munea nem hagyta el a szatmári alakulatot, folytatja az edzéseket a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros felügyelete alatt. Kérdés viszont, hogy elutazik–e kerettel a hétvégén Felsőzsolcára, ahol a VSK felkészülési nemzetközi tornán vesz részt.