Multikulturalitás és összefogás

Szatmárnémeti – Már vásárolhatóak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium jótékonysági karácsonyi előadásra a belépőjegyek.

A KölcseyFerencFőgimnázium az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatását követő épületcserék során nehéz helyzetbe került, az iskola tanári kara a szülőkkel közösen ezért úgy gondolta, hogy egy jótékony célú karácsonyi előadást, illetve tombolát szervez, ennek bevételét pedig az épület alagsorának rendbetételére fordítják. A tombolajegyeket, valamint az ünnepi műsor belépőjegyeit már meg lehet vásárolni az iskola titkárságán (Cosbuc utca 2. szám), valamint az osztályfőnököknél. Belépőjegyet 10 lejért lehet váltani, melyek tombolajegyként is szolgálnak, a tombolajegyek ára pedig 5 lej. A sorsolást december 13–án, a DinuLipatti Filharmóniában 17 óra 30 perces kezdettel megrendezendő jótékonysági karácsonyi műsor szünetében tartják meg.

Az akcióval kapcsolatosan PatakiEnikő, a főgimnázium igazgatónője elmondta, számos felajánlás érkezett — ezek listája olvasható a tanintézmény, www.kolcsey.ro, honlapján —, köztük több képzőművészeti tárgy is, melyeket a karácsonyi előadás szünetében szintén bemutatnak, ám az ezekkel kapcsolatos aukciót valószínűleg a későbbiekben tartják meg.

A karácsonyi előadásra az iskola növendékei számos műsorszámmal készülnek, többek között az V. osztály diákjai betlehemessel, de fellép az iskola kórusa, a német kórus, az angol katedra is, valamint az idei tanévben alakult román nyelvű diákszínjátszó csoport és a hozzá tartozó kórus is ekkor tartja bemutatkozó előadását. „Sokszínűségünket bizonyítandó multikulturális előadást tartunk” — tette hozzá az igazgatónő.

Előzmények

Bár a kiutalt kormánypénzből elkezdték a sárdaépület másik szárnyának rehabilitálását, a főgimnázium által jelenleg elfoglalt szárnyban is rengeteg tennivaló akad. Jelenleg az iskolának nincs díszterme, az iskolarádiónak és a Kölcsey Alapítványnak nincs helyisége, ahol a tevékenységeket lebonyolíthatnák, az udvar komoly rendbetételre szorul és nincsenek sportpályák sem.

A pincében a diákszervezet tevékenységeihez szükséges közösségi termet, az iskolarádiónak helyet adó zugot alakítanának ki, de a széles folyosók alkalmasak lennének egy iskolatörténeti kiállítás számára is. Ezekhez azonban meg kell oldani a pince áramellátását, betonozását és egyéb munkálatokat — a jótékonysági előadáson, valamint a tombolajegyekből befolyt összegeket utóbbi célra szeretnék fordítani.

Címkék: ,