Multifunkcionális sportcsarnok épülhet Alcsíkon

Multifunkcionális sportcsarnok épülhet Alcsíkon
Alcsík – Korodi Attila környezetvédelmi miniszter, az RMDSZ képviselőjelöltje az Európai Parlamentben november 17-én Tusnádfürdőn vett részt egy, a Tusnád községi önkormányzat és a Csík Területi RMDSZ közös szervezésében megtartott, az Alcsíki Kistérségben építendő multifunkcionális sportcsarnokkal kapcsolatos beszélgetésen.

Az 1200 férőhelyesre tervezett sportcsarnok télen jégcsarnokként működne, nyáron pedig a labdajátékoknak adna helyet. A környezetvédelmi miniszter kiemelte, ezt a projektet csak erős összefogással lehet megvalósítani. – Meg kell tudjuk találnunk azt a közös nyelvet, amelyet minden alcsíki település megért, és amelyen együtt tudunk dolgozni – fogalmazott Korodi Attila. Elmondta, hogy a sportcsarnok igen hasznos lehet, nemcsak a sport és az iskolák szempontjából, hanem akár turizmus szempontjából is.

„A projekt kivitelezhető”

A beszélgetésen jelen volt Borboly Csaba, a Csík Területi RMDSZ elnöke, a Hargita Megyei Tanács alelnöke is. Kihangsúlyozta, minden nagy projekt, minden nagy megvalósítás Csíkban egy jó tanácskozással és vitával keződik. Kiemelte, meglátása szerint a projekt kivitelezhető, az alcsíki települések az utóbbi időben összeszoktak, megtanultak együtt dolgozni. Hangsúlyozta, meg kell tervezni, hogy mire fogják ezt a sportcsarnokot felhasználni, hogyan fogják a közös munkát megszervezni.