Múlt és jelen Félixen

Múlt és jelen Félixen
Változatos és furcsa képet mutat napjainkban Félixfürdő: egyfelől az utóbbi időben több európai színvonalú, felújított szálloda is megnyitotta kapuit, méregdrága szolgáltatásokkal, másfelől pedig a nyolcvanas években virágkorát élő, mostanában azonban leromlott állagú, valaha szép épületbe botlik az ember.

Arról nem is beszélve, hogy például az egyik üzletben, ahol május 1-jén jártunk, Al Bano és Romina Power slágere szólt a hangszórókból. És a vendéglátóipari egységet üzemeltetők is valahogy furcsán állnak a dolgokhoz: múlt vasárnap szinte mindegyik csak 12 órakor nyitott ki, pedig már 10 óra körül lettek volna érdeklődők, hiszen bármilyen hosszúra is nyúljon az éjszaka, azért a délelőtti órákban nagyjából már mindenki ébren van.
Egyébként mivel szép idő volt, az Apolló strandnak és a Félix akvaparknak is elég sok látogatója akadt. Előbbiben a belépő felnőtteknek 25 lejbe, 4-12 év közötti gyerekeknek 12 lejbe, egy 20 perces masszázs 20 lejbe, egy 10 perces vízalatti zuhany 10 lejbe, egy 30 perces szauna 10 lejbe, egy 5 percig tartó szollárium pedig 5 lejbe került, míg utóbbi esetében a belépőjegyek ugyanannyiba, míg egy pingpong asztal bérlése 5 lejbe, egy focipályáé pedig egy óra erejéig 70 lejbe.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: