Működik a kártyarendszer

Működik a kártyarendszer
A napokban olyan hír kapott szárnyra az egyik ismert közösségi portálon, mely szerint, miután egyre rosszabbul működött, végül teljesen leállt az egészségbiztosítási kártyarendszer.


A hír nem igaz, tudtuk meg dr. Balogh Árpád nagyváradi háziorvostól. Tény, hogy az utóbbi két-három hét során nagyon sok volt a gond a rendszerrel, ez a háziorvos szerint kapcsolatban áll azzal, hogy a minisztérium nem fizette ki tartozását a szervereket működtető szolgáltatónak. Másfelől, tette hozzá, ha a rendszer rosszul működik és bizonyos szolgáltatások nem kerülnek be, azokat utóbb nem fizetik majd ki a szolgáltatóknak. „A minisztérium szakértői nem hitték, hogy ennyi egészségügyi vizsgálatra van szükség. De elszámolták magukat, a társadalom nagyon beteg. Arra számítottak, hogy évi háromszáz millió eurót takarítanak meg a kártyarendszer bevezetésével, de aztán rájöttek, hogy ez nem egészen így van, esetleg csak akkor, ha a rendszer rosszul működik” – tette hozzá a háziorvos, akitől azt is megtudtuk: volt olyan nap, amikor munkaidő után az egész délutánja arra ment rá, hogy érvényesítsen tizenhét receptet.

A jó hír viszont az, hogy minden jel szerint a gondok megoldódtak, vagy legalábbis enyhültek, az utóbbi két-három nap során ugyanis szokatlanul jól működött a rendszer, tudtuk meg dr. Balogh Árpádtól.