Működik a közlekedési program

Szatmár megye – Az idén áprilisban elindított közlekedési program, a „Stop a baleseteknek, az életnek elsőbbsége van!” meghozta a várt eredményeket. Országos szinten a közlekedésrendészet mintegy 5 600 munkatársa vett részt, hogy csökkentsék a közutakon történő balesetek számát.

Októberben fő ellenőrzési céljuk az volt, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket és a gyorshajtókat, akik miatt a legtöbb súlyos baleset történik. Munkájuk során 886 gépkocsivezető jogosítványát vették el ittas vezetés miatt, továbbá 474 személy ellen bűnvádi eljárást indítottak, mert 0,40 mg/l alkoholt találtak a szervezetükben. A megengedett sebességhatár átlépéséért országos szinten 19 921 személyt büntettek meg egy hónap leforgása alatt. A rendőrség munkatársai az elmúlt hónapban 487 gyorshajtó sofőr jogosítványát vették el.

 

Folytatják

Az országos közlekedésrendészet statisztikai adatai szerint kimutatható, hogy az általuk elindított program jól működik, hiszen az elmúlt év azonos időszakához viszonyítva ebben az évben visszaesés mutatkozik a balesetek számát illetően. A gyorshajtás miatti balesetek száma 38%–kal, valamint ugyanez okból a halálos kimenetelű balesetek száma 78,5%–kal lett kevesebb országos szinten.  Novemberben is folytatják munkájukat a közlekedésrendészek, a program keretében most fokozottan ellenőrzik a személy– és áruszállítókat.

 

_________

Helyi adatok:

Szatmár megyében a közlekedésrendészet munkatársai az elmúlt hónapban 83 jogosítványt koboztak el azoktól a személyektől, akik a megengedett 50 km/h sebességhatárt átlépték. Ittas vezetésért 55 olyan személyt bírságoltak meg, akiknek a véralkoholszintje 0,40 mg/l alatt volt, és 21 olyan személy ellen indítottak bűnvádi eljárást, akinek  jóval e fölött az érték fölött volt a véralkoholszintje.