Műhelyeket büntettek

Műhelyeket büntettek
A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a 11 ellenőrzött gépkocsi szerelő műhely közül hétre pénzbeni bírságot rótt ki.

Legutóbbi ellenőrzésük során a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai július 2. és 30. között az autó szervízeket ellenőrizték megyénkben, szám szerint tizenegyet — mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján ValentinBreban a fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője. Az ellenőrzött szolgáltató egységek közül hetet pénzbeni (összesen 16 000 lejes) bírságra büntettek, négy pedig írásbeli figyelmeztetést kapott. Az ellenőrzés során többek között górcső alá vették, hogy legálisan működnek–e a szerelő műhelyek a 82/2000–es kormányrendelet 26. bekezdésének, valamint a 2131/2005–ös kiegészítésnek megfelelően, valamint odafigyeltek a fogyasztó helyes felvilágosítására is a szolgáltatással, valamint a garanciális idővel kapcsolatban. Megyénkben három településen — Kányaháza, Vámfalu és Avasújváros — találtak olyan műhelyt, mely nem rendelkezik a RAR által kibocsájtott működési engedéllyel.

Breban néhány tanácsot is adott, melyet szem előtt tarthatnak a fogyasztók, mielőtt szerelőhöz vinnék gépkocsijukat. Többek között győződjenek meg arról, hogy az illető műhely legálisan működik, valamint rendelkezik a RAR által kibocsájtott engedéllyel. Amennyiben hosszabb időre otthagyja a járművet a szerelőműhelyben annak munkatársai felelnek mind a gépkocsiért, mind a benne lévő értékekért, valamint a szervízeknek is kötelességük számlát adni.
Emellett július 28. és augusztus 10. között a SzatmárMegyeiFogyasztóvédelmiFelügyelőséghez összesen 14 jelzés érkezett.