Muduráék újabb üzlete Nagyváradon

A Mudura család fog ingatlanfejlesztési projektbe a volt Înfrăţirea épületének helyén
A Mudura család fog ingatlanfejlesztési projektbe a volt Înfrăţirea épületének helyén
Az új létesítmény pláza-része 32.000 négyzetméteren lesz beépítve, 25.000 négyzetméter bérelhető, 1000 helyes parkolója is lesz. Ide is terveznek mozit, valamint az üzletek mellett éttermeket.

Biztosan sokan észrevették már Önök közül, hogy lebontották Váradon a volt Înfrăţirea épületét – és elgondolkodtak azon, mi lesz ott. Nos, a többek között a váradi Lotus Centert is üzemeltető Mudura család fog ott újabb ingatlanfejlesztési projektbe. A befektetés várhatóan 60 millió eurós lesz, és a 147.000 négyzetméteren különféle létesítmények fognak üzemelni. Lesz új bevásárlóközpont ott, valamint lakások, irodák. Egyik cégük, a DTZ Echinox közleményt is kiadott az ügyről, amiben tudatják: az építkezés első szakasza a tervek szerint 2017 végén zárul. Azt mondják, a 2002-ben nyitott Lotus most is jól megy, nyereséges, és az új projekt ezzel is összefügg, ugyanis a város két különböző zónájában akarnak nagy üzletközpontokat működtetni. Az új létesítmény pláza-része 32.000 négyzetméteren lesz beépítve, 25.000 négyzetméter bérelhető, és például 1000 helyes parkolója is lesz. Ide is terveznek mozit, hat teremmel, valamint az üzletek mellett éttermeket. Az irodai részbe bankok, sőt közintézmények jelentkezésére is számítanak bérlőkként.

Más vállalkozások is

Mint már megírtuk, közben a család más vállalkozásokat is futtat, és ezek között például legutóbb a Baross-híd (Dacia-híd) mellett lévő, a volt vízszivattyú-állomás helyén épülő kis bár is az övéké, és a városházával átellenben lévő telken, a volt bár-terasz helyére is ők építenének új vendéglátóhelyet. Ami pedig a Lotust illeti, azt is többször átépítették, 2006-ban kibővítették, 2008-ban modernizálták, 2011-ben pedig még tovább bővítették. Ez jelenleg 65.000 négyzetméteren van beépítve, 40.000 bérelhető, 150 üzlet működik benne, és 1400 parkolóhelye van.

Szeghalmi Örs