Mudura nem vonul vissza

„Majdnem sírt Dorinel Mudura, amikor felhívtam telefonon a mérkőzés után. Ki tudja, mi történt volna, ha a játékosok nem fogják le Ganeát” – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Constantin Gheorghe, a Román Játékvezetői Bizottság (CCA) elnöke, aki a Temevári Stiinta – Rapid bajnoki mérkőzés 70. percben történt incidenseket kommentálta.

„Mindezek ellenére nem szeretne visszalépni, folytatni szeretné a bíráskodást” – tolmácsolta Mudura mondanivalóját Constantin.

A helyzettel kapcsolatban, melyet Mudura jelzett Erdei István középbírónak (ezért támadt neki Ganea) Constantin elmondta: „Továbbra is meg van győzödve róla a bí1ró, hogy helyesen cselekedett. Azt modta, tisztán látta, mikor Ganea ököllel gyomron ütőtte Sapunarút. Minden esetre újravizsgáljuk majd a helyzetet, ugyanis a temesváriak nagyon sok panasz emeltek a bírók ellen” – folytatta a CCA elnöke. Constantin ugyanakkor elmondta, haragszik Erdeire, aki hátat fordított Mudurának, mikor azt megtámadta Ganea. „Vizsgálni fogjuk Erdei viselkedését. Egy bíró nem teheti meg, hogy hátat fordít kollegájának, és nem segít rajta, mikor egy játékos megtámadja. Még akkor sem, ha el kezdik ütni a kollegáját a játékosok.

Mudura: „Ganea megütötte Sapunarut”

A nagyváradi partjelző egyébként sérüléseket szenvedett, miután Ganea többször is megütötte, azonban nem áll szándékában perre vinni az ügyet. „Nem jött hozzám a mérkőzés után. Csak a mérkőzés megfigyelőjével tárgyaltam, elmondtam neki mi történt. Nem fogom beperelni, nem az én ügyem, ítélkezni fognak felette mint sportoló, vagyis a szövetség szakbizottsága. Az alsóbb osztályos mérkőzéseken már jártam így, gyakoriak az ehhez hasonló esetek. Minden estere, az élvonalban nem számítottam rá, hogy ez megtörténhet. Arra pedig egyáltalán nem is gondoltam volna, hogy éppen Ganea fog ilyesmit tenni. Tisztelem Ganeát, mint futballista, de mint ember… egyelőre visszatartom magam” – mondta Mudura.

Becali: „Ganea áldozatot vállalt”

Az elsők között, aki nyilatkozott Ganea ügyében a Steaua tulajdonosa, Gigi Becali volt, aki úgy gondolja, a játékos áldozatot hozott a román labdarúgás érdekébe. „Jót tesz majd a román bíráskodásnak” – mondta Becali, viszont szerinte is Ganea túlzásba vitte, mikor ütlegelni kezdte Mudurát. Azonban több szakvezető is úgy tartja, Ganeának távoznia kell a temesvári alakulattól.

Kapcsolódó cikkek:

  • Ganea megvadult
  • 24 fordulós eltíltás