MPP–NDF listát szeretnének Túrterebesen

MPP–NDF listát szeretnének Túrterebesen
Szatmár megye – A híresztelések szerint MPP–NDF listát szeretnének Túrterebesen, ami megsérti az RMDSZ–NDF aláírt együttműködési megállapodását.

Johann Forstenheizler, a Romániai Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezetének elnöke tegnap sajtóközleményben határolódott el a túrterebesi esettől és felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy politikai szervezetük tiszteletben tartja az RMDSZ képviselőivel a 2008–as helyhatósági választásokkal kapcsolatban, árpilis 9–én aláírt együttműködési megállapodást.

Feltételek

Az együttműködési megállapodás lényege, hogy az RMDSZ és az NDF közös tanácsoslistát indít a 2008-as helyhatósági választásokon, továbbá az NDF támogatja az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltjét, Csehi Árpádot és Szatmárnémeti polgármesterjelöltjét, Ilyés Gyulát. Az NDF vállalja továbbá, hogy Szatmár megye azon településein, ahol az RMDSZ és az NDF külön mérkőzik meg, az NDF más pártokkal, politikai alakulatokkal vagy szervezetekkel nem lép koalícióra az RMDSZ ellen, valamint támogatja a közös tanácsoslistákat. Forstenheizler sajtóközleményéből kiderül, hogy az NDF tiszteletben tartja az együttműködési megállapodást, ami azt jelenti, hogy megyénk egyetlen helységében sem támogat olyan kezdeményezéseket, amelyek sértenék a megállapodás bármely pontját. Ez vonatkozik Túrterebestre is, ahol a  híresztelések szerint az MPP–NDF közös listát szándékozik indítani – áll az NDF Szatmár megyei szervezetének sajtóközleményében.

Gugulya–Hégető Lóránd