MPP-nagygyűlés volt Székelyhídon

AZ MPP országos vezetői, balra a megbízott Bihar megyei elnök
AZ MPP országos vezetői, balra a megbízott Bihar megyei elnök
Bihar megye – Vasárnap délben Székelyhídon tartott rendkívüli nagygyűlést a Magyar Polgári Párt. Ezen részt vett Szász Jenő, az MPP országos elnöke is, aki a helyhatósági választásokra készülve adott útmutatást a helyi szervezeteknek.

 

 

A székelyhídi Polgármesteri Hivatal gyűléstermében a helyi Kozma Csaba, az MPP Bihar megyei megbízott elnöke köszöntötte a megjelenteket. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a városban köszönthette az MPP országos vezetőtanácsát, Szász Jenő elnököt, Orbán Balázs ügyvezetőt, Simon Csaba és Kis István alelnököket. A találkozón részt vettek még az MPP Bihar megyei szervezeteinek elnökei, alelnökei, tagok, szimpatizánsok. A megyei megbízott elnök a gyűlés első részében rövid beszámolót tartott az elmúlt időszak eseményeiről, elért eredményeikről, ugyanakkor beszélt terveikről is, miszerint több településen fognak tartani tisztújító közgyűléseket, és új helyi szervezetek megalakítására is sor kerül. Ezt követően a helyi szervezetek vezetői számoltak be munkájukról, problémáikról, majd Szász Jenő mondott beszédet, különös tekintettel a közelgő helyhatósági választásokra. Mint fogalmazott, az MPP elsődleges célja az erdélyi magyarság összefogása. Úgy vélte, hogy a népszámlálási adatok alapján egyre nyilvánvalóbb, hogy a romániai magyarság száma csökken, kevesebb gyereket vállalnak a családok, és az egyre súlyosbodó megélhetési gondok sokakat arra ösztönöznek, hogy szülőföldjüktől távol vállaljanak munkát, ami gyakran teljes kitelepedéshez vezet.

 

Önvizsgálat ideje

 

Az elnök szerint eljött az idő arra, hogy “mindenki önvizsgálatot tartson, és mérlegelje, hogy a személyes érdek vagy pedig a nemzet sorsa fontosabb számára, hiszen közös a cél, ennek ellenére azt a bizonyos szekeret nem egy, hanem több irányba húzzuk.” Nem az a megoldás a romániai magyarok gondjaira, hogy “vándorbotot veszünk a kezünkbe, szétszóródunk a világban, itt hagyva a szülőföldet”. Hozzátette: senki nem ígéri, hogy könnyű az itthon maradás, de szerinte adottak a lehetőségek arra, hogy fordítsunk sorsunkon, megőrizzük nyelvünket, hagyományainkat. Szász Jenő kifejtette: ennek szellemében kell a párt tagsága munkálkodjon a helyhatósági választások során, és nyitottnak kell lenniük minden olyan összefogás irányába, ami a magyarság érdekeit szolgálja, és összeegyeztethető a párt értékrendjével. Mint fogalmazott: a mi sorsunk a mi kezünkben van.

Címkék: , ,