MPP–s polgármesterjelölt

MPP–s polgármesterjelölt
Szatmárnémeti – Az MPP polgármester–jelöltet indít Szatmárnémetiben Zazula Béla személyében, jelentette be Szász Jenő, aki március 9–én, pénteken Csehi Árpád Szatmár megyei tanácselnökkel is találkozott.

 

 

Szatmárnémeti polgármesteri székéért a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben Zazula Béla, az 53 éves, jogász–mérnök száll ringbe a júniusban esedékes helyhatósági választásokon. Ezt március 9–én, az MPP szatmári székházában szervezett sajtótájékoztatón jelentette be országos elnökük, Szász Jenő. Mint megfogalmazta jelöltjeik indításával nemzeti alternatívát kívánnak létrehozni, ugyanis az egypártrendszer ideje lejárt, s szerintük az UDMR eddigi szereplése elég sok kívánni valót hagy maga után.

 

Jelöltek, együttműködés

 

Az MPP–sek tervei szerint a Szatmár megyei tanácselnöki tisztjéért is versenybe szállnak, és több szatmári településen indítanak jelölteket a polgármesteri székért, és tanácsosi tisztségek elnyeréséért. Ami az Erdélyi Magyar Nép Párttal (EMNP) való együttműködést illeti, ez csak akkor lesz hatékony, ha országos szinten történik megegyezés, de egy MPP–EMNP–RMDSZ nagykoalíció is szóba jöhet, s a törvényhozásba való bejutás esélyét sem zárták ki a megbeszélésen, melyre Farkas Csaba alelnök, és Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármester is elkísérte az országos elnököt.

 

Szatmárnémeti

 

Ami a szatmárnémeti jelöltet illeti, Zazula Béla elmondta azt, hogy vannak elképzelései arról, hogy hogyan lehetne fejlesztéseket eszközölni szülővárosában. A bejelentés után olyan hiányosságokat sorolt fel mint például a harmadik híd nem léte, az épületeink mára siralmassá vált állapota, a parkolóhiány (melyet emeletes parkolóházakkal kíván megoldani). Az utak állapota sem maradt ki a lajstromból, amibe benne volt a strand és a Pannónia Szálló esete, és a nagy befektetők hiánya a megyeközpontban. A sajtótájékoztatót követően Szász Jenő és csapata Csehi Árpád tanácselnökkel is találkozott. Mint Hegedüs Pál megyei elnöktől megtudtuk a rövid megbeszélésen a két formátum közötti együttműködés volt a téma, s a felek abban állapodtak meg, hogy Nemzeti ünnepünk után kerül újra terítékre az ügy.

 

Karikás Enikő