ERDON Helyi hírek

2019.07.19. 09:33

Nemzetközi védőoltások a biztonságos utazásért

Az utazni vágyók teljes körű kivizsgálási, oltási és személyre szabott tanácsadási szolgáltatásban részesülhetnek, az úticél és a megbetegedés kockázatának függvényében, a nagyváradi PELICAN KÓRHÁZ Nemzetközi Oltóközpontjában (C. Coposu utca 2. szám, 13-as orvosi rendelő).

Az utazni vágyók teljes körű kivizsgálási, oltási és személyre szabott tanácsadási szolgáltatásban részesülhetnek, az úticél és a megbetegedés kockázatának függvényében, a nagyváradi PELICAN KÓRHÁZ Nemzetközi Oltóközpontjában (C. Coposu utca 2. szám, 13-as orvosi rendelő). Ez az egyetlen oltóközpont Bihar megyében, amelyik rendelkezik az Egészségügyi Minisztérium engedélyével.

A védőoltásokat olyan súlyos betegségek elkerülése céljából végzik el, amelyek nem kezelhetők. A külföldre utazók számára ajánlott, hogy bizonyos óvintézkedéseket hozzanak a földrészre, vagy célországra jellemző betegségek megelőzésére, a szállítóeszközökkel (repülőgépen felszálláskor és leszálláskor kialakuló barotrauma), szabadidős tevékenységekkel (pl. búvárkodás, hegymászás nagy magasságokban stb.) kapcsolatos problémák megelőzésre, melyek a már meglévő betegségek esetén az állapot romlását is előidézhetik.

Javasoljuk, hogy indulás előtt legalább 4-6 héttel végeztessen teljes körű kivizsgálást az utazó személy, hogy időben megkaphassa a vakcinákat (pl. a sárgaláz elleni oltást az utazás előtt legalább 10 nappal kell megkapnia).

A védőoltásokat Budea Adina epidemiológus adja be, biztonságos körülmények között, a vakcinák minősége pedig nemzetközileg elismert.

A Nemzetközi Oltóközpont szolgáltatásai:

• tanácsadás és támogatás az úti célra jellemző betegségek megelőzésére;

• a védőoltások beadását megelőző tanácsadás;

• védőoltás utókövetés;

• nemzetközi oltási bizonyítványok kiállítása;

• malária megelőzése;

• élelmiszer-higiéniai és egészségmegőrzési tanácsadás az utazásra;

• a megbetegedés kockázatának és a turista egészségének felmérése;

• védőoltások a következő betegségek megelőzésére: hepatitis A, hepatitis B, rubeola, mumpsz, kanyaró, varicella, diftéria, tetanusz, szamárköhögés, veszettség, Hemophyllus influenzae vírusfertőzések, gyermekbénulás, influenza, sárga láz, tífusz, meningococcus okozta agyhártyagyulladás, pneumococcus okozta tüdőgyulladás, malária elleni megelőző kezelési javallatok.

A védőoltások előnyei:

• a vakcinák megvédik a szervezetet a súlyos betegségektől, a szenvedéstől, fogyatékosságtól, valamint az egyént a költségektől;

• a beoltott személy hosszú időre védettséget szerez a betegséggel szemben, amelyik ellen beoltották;

• az oltási költségek jelentősen kisebbek a betegség kezelési költségeinél;

• egy védőoltás sem kockázatmentes, de ezek a veszélyek elhanyagolhatóak a megelőzött betegségek veszéleyihez képest.

Időpont egyeztetés a Corneliu Coposu utca 2. szám alatti járóbeteg rendelőintézetben, vagy a 0259 444 444 telefonszámon.

(Fizetett hirdetés: H 247523)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!