Motorosfelvonulás lesz

Motorosfelvonulás lesz
Nagyvárad – Motorosok is léteznek! elnevezéssel országos közlekedésbiztonsági kampány indult a nagyváradi Rider Spirit Turing Motors Club tagjainak a kezdeményezésére, az Országos Motorosszövetség és a közlekedésrendészet támogatásával.

Az akció keretében április 12-én, szombaton 11 órakor a Kossuth utcai parkolóban gyülekeznek majd a túramotorosok baráti társaságának tagjai, s egy rövid felvonulással, majd a forgalmasabb kereszteződésekben szórólapok osztogatásával próbálják felhívni a közlekedésben résztvevők figyelmét arra, hogy vigyázzanak jobban egymásra. Tudatosítani akarják az autósokban, hogy motorosok is léteznek, s hagyják őket is biztonságban eljutni kitűzött úti céljukhoz.

Bundik Lajos, a klub váradi vezetője elmondta: nemrég alakultak, nem hivatalosan bejegyzett klubként, inkább baráti társaságként működnek, s fő céljuk a biztonságos motorozás feltételeinek a megteremtése, a baleset-megelőzési akciók szervezése. Ugyanakkor a magyarországi Harley Davidson klubosok példájára karitatív akciók szervezését is fel szeretnék vállalni, az első gyűjtést és adakozást már megejtették karácsonykor.

A szombati akcióra elvárnak minden olyan motorost, függetlenül a köbcentiktől, klubtagságtól, akiknek fontos a motorosok biztonsága.

Zámbó Sipos Mónika