Mosolygóssá tették gyermekek karácsonyát

Mosolygóssá tették gyermekek karácsonyát
Az országos RMDSZ Nőszervezet idén is lebonyolította a Mosolygó karácsonyt! elnevezésű jótékonysági akciót, amelynek keretében a váradi szervezet 188, gyermekotthonban, illetve intézetben nevelkedő, gyermek és fiatal részére szervezett ajándékgyűjtést.

Partnerségben a Nagyváradi Állami Filharmóniával, a Pro Seleus Egyesülettel és diákok közreműködésével, kedden délután egy jótékonysági előadásra várták az ünnepelteket a filharmóniába. A Művészeti Líceum kamarazenekarának fellépése teremtette meg az esemény alaphangulatát, mely tulajdonképpen a szeretetről, az önzetlenségről és az ajándékozás öröméről szólt. Az egybegyűltek Mátyás Attila evangélikus-lutheránus lelkipásztorral közösen elmondtak egy imát, majd egy bensőséges mozzanat következett: Széll Gabriella, az RMDSZ Nőszervezet váradi vezetője felköszöntötte az aznap születésnapját ünneplő édesanyját.
Az ajándékok átadása előtt különböző iskolák diákjai, csoportjai kedveskedtek szívet-lelket melengető műsorral a meghívottaknak. Baranyi Tünde, az Ady Endre Középiskola hetedikes tanulója népdalokat énekelt, majd színpadra léptek: az Andrei Şaguna Műszaki Kollégium magyar néptánccsoportja (felkészítőtanárok: Biró Ildikó aligazgatónő, Crişan Csilla és Sabău Erzsébet), a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Ioan Slavici Általános Iskola társasági tánccsoportjai (felkészítő tanár: Dulău Dianna), a Művészeti Líceum növendékei (felkészítő tanárok: Nagy Viola, Jámbor-Fekete Erzsébet, Pop Ancuţa, Béres Csilla, Burdaş Csilla és Hoffmann Róbert), valamint a Szacsvay Imre általános Iskola kórusa (felkészítő tanár: Kiss Tünde).
A produkciók közt az alkalomhoz illően röviden és lényegre törően köszöntötték az egybegyűlteket Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes, az RMDSZ Nőszervezet Bihar megyei vezetője, Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat romániai ügyvezető elnöke és Huszár István váradi RMDSZ-es alpolgármester.

A megajándékozottak

A megajándékozottak- akik a csomagokon kívül tapsot is érdemeltek- a székelyhídi gyermekotthon, a szentjobbi Caritas Szent István Szociális Központ, az élesdi Kajántó Mária Gyermekotthon, a Szent Ferenc Alapítvány szalontai gyermekotthonának, a micskei nappali gyermekközpont, a Diakónia Alapítvány váradi nappali gyermekközpontjának, a váradi Szivárvány Gyermekközpont, a papfalvi Szeretet Gyermekotthon és a Szent Ferenc Alapítvány váradi Szent Angéla Házának a lakói.
Az adományozók a Szacsvay Imre Általános Iskola, a Ioan Slavici Általános Iskola, a Művészeti Líceum, a Nicolae Bălcescu Általános Iskola, az Ady Endre Középiskola, a 16. számú Általános Iskola, a 11. számú Általános Iskola, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Iosif Vulcan Főgimnázium, a Dimitrie Cantemir Általános Iskola, az Andrei Şaguna Műszaki Kollégium, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a hegyközcsatári Benedek Elek Általános Iskola, a Lucreţia Suciu Általános Iskola, a várad-szőllősi református nőszövetség, az evangélikus egyházközség és óvoda, az unitárius egyházközség, a Tibor Ernő Galéria, Biró Rozália szenátor, Kéry Hajnal, Szántó Ildikó, Csuzi István, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatója, Szatmári Tibor és Laura, Labancz László, a váradi RMDSZ-frakció, Huszár István alpolgármester, valamint a csillagvárosi, a dél-rogériuszi, az észak-rogériuszi, az olaszi, a biharpüspöki, a réti, a szőllősi, az újvárosi és a velencei RMDSZ-körzetek.
Külön tapsot kapott a bihari Gáspár András Általános Iskola és a paptamási általános iskola vezetősége és diákjai, akik nem csak hogy eleve sok csomagot vállaltak fel, de még azt is túllépték.

Ciucur Losonczi Antonius