Mosolygós Karácsony Bihardiószegen

Mosolygós Karácsony Bihardiószegen
A Mosolygós Karácsonyt! elnevezésű program keretében szervezte meg a bihardiószegi RMDSZ Nőszervezete december 13-án a kulturális programokkal tarkított, gyerekeknek szóló kézműves foglalkozást.

Csorian Hajnal tanítónő köszöntötte az egybegyűlteket, majd Mados Attila polgármester, körzeti RMDSZ elnök megköszönte a szervezőknek és közreműködőnek, hogy létrehozták ezt a karácsonyváró délutánt. Megemlítette, hogy a 2014-es évben a bihardiószegi RMDSZ több hagyományőrző programot is tervez, melyek egyike a Szent Korona elnevezésű. Ez több tevékenységet foglal majd magába, céljuk a gyerekek és fiatalok aktív bevonása magyar hagyományaink kutatásába, megőrzésébe. A legügyesebb, legkreatívabb gyerekek jutalomban fognak részesülni. A továbbiakban Bacio Mária Tünde, a megyei RMDSZ Nőszervezet nevében köszöntött mindenkit.

Meghitt hangulat

A Kőrösi Mária által vezetett szalárdi Pitypang néptánccsoport betlehemes játéka nyitotta meg a délutánt. Élőadásuk után a helyi Szömörce néptánccsoport lépett fel, majd a református egyház furulyacsoportja keltett meghitt karácsonyi hangulatot. A kulturális programot a nagyobbakkal kiegészült szalárdi Pitypang néptánccsoport zárta. Következett a sok gyerek által türelmetlenül várt kézműveskedés, amikor helyi tanítónők segítségével lehetett különféle technikákkal karácsonyi díszeket, angyalkákat, hópelyheket készíteni. Az estébe nyúló kézműveskedés közös énektanulással és gyertyagyújtással ért véget.

Füzesi Laura