Móricz Zsigmondra emlékezünk

Móricz Zsigmondra emlékezünk
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Móricz Zsigmond születésének 140. évfordulója alkalmából a történelmi Szatmár megyében gondolkodva, társszervezőkkel karöltve méltóan szeretne megemlékezni a XX. század magyar irodalma jeles alkotójáról: Móricz Zsigmondról.

 

Helyszín: Tiszacsécse, Szatmárnémeti és Börvely

Időpont: 2019. július 5-6.

A július 5-én és 6-án Tiszacsécsén, Szatmárnémetiben és Börvelyben sorra kerülő megemlékezések és irodalmi tanácskozások társszervezői között tudhatjuk a nyíregyházi Móricz Zsigmond Kulturális Egyesületet, a Szatmárnémeti Kölcsey Kört és a Pro Magister Társaságot, a szervezésben jelentős segítséget nyújtott ugyanakkor Tiszacsécse és Börvely Önkormányzata, valamint a Nyíregyházi Jósa András Múzeum. A rendezvény fő támogatója a Bethlen Gábor Alap, de felkarolta rendezvényünk kivitelezését Szabolcs – Szatmár – Bereg Megye Önkormányzata, Tiszacsécse és Börvely Polgármesteri Hivatala, valamint a Magyar Írószövetség, a szatmárnémeti Láncos-templom Református Egyházközsége és a Magyar-Magyar Kulturális Kapcsolatokért Felelős Miniszteri Biztosság.

A rendezvénysorozat 2019. július 5-én, pénteken, magyarországi időszámítás szerint 10 00 órakor Tiszacsécsén kezdődik, majd 6-án, szombaton (romániai időszámítás szerint) délelőtt 10 00 órakor Szatmárnémetiben folytatódik, délután 17 00 órakor pedig Börvelyben ér végett.

Gazdag programkínálat várja a megemlékezőket.