Monospetri sakkozók sikere

Monospetri sakkozók sikere
A monospetri sakkozók általában kiemelkedő eredményeket érnek el hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Idén is jónéhány érmet gyűjtöttek már.

A Margittai Partyum sportklub sakkozói az utóbbi időben számos eseményen szerepeltek, s az eredményeik sem maradtak el. Legkorábban a megyei nyílt korcsoportos versenyt bonyolították le, s azon öt korcsoportban ( 8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16 évesek) közel 140 versenyző ült asztalhoz. A verseny hét fordulós svájci rendszerben zajlott 2×20 perces játékidővel. A Partyum színeit Jakab Kincső és Jakab Benjámin képviselte. Eredményeik, 9-10 éves lányok: 1. Jakab Kincső; 13-14 éves fiúk: 3. Jakab Benjámin.

Érmek Magyarországról

Legközelebb már a nyíracsádi rapid egyéni és csapatversenyen ültek asztalhoz a monospetri fiatalok (Jakab Benjamin, Jakab Zsolt, Pintér István), és a több mint 30 résztvevő között a 2. helyen végeztek a csapatversenyben. Következett a Debrecenben lebonyolított Ünnepi Sakkverseny, s a 14-18 evesek korosztálya 2×90 perces megmérettetésében Jakab Benjamin első, míg a 2×5 perces schnell versenyen a második helyet szerezte meg.

Szintén eredményesen szerepeltek a Partyum sakkozói a Békéscsabán lebonyolított Csabagyöngye elnevezésű gyermek rapid versenyen: a 11-12 éves lányok korcsoportjában Jakab Kincső ezüst-, míg a 13-14 éves fiú korosztályban Jakab Benjámin aranyérmet szerzett.

Címkék: , ,