Monitorizálják a tömegközlekedést

Monitorizálják a tömegközlekedést
Nagyvárad – Az elmúlt hetekben több villamosmegállóban elektronikus kijelzőtáblákat szereltek fel a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) munkatársai. Cornel Lupău vezérigazgató elmondása szerint mindez egy nagyobb szabású projekt részét képezi, melynek végcélja a nagyváradi tömegközlekedés monitorizálása.

A közel 400 ezer eurós befektetés egyik elemeként a vállalat diszpécser szolgálatánál olyan számítógépes rendszert alakítanak ki, melynek segítségével bármely pillanatban nyomon követhető, hogy az OTL gépjárműparkjához tartozó villamosok és buszok a város melyik pontján tartózkodnak. Mindez két szempontból hasznos: egyrészt az esetleges műszaki hibák és defektek könnyebben lesznek észlelhetőek, másfelől pedig az alkalmazottak teljesítményét is jobban lehet majd mérni, és ennek függvényében fog történni a bérezésük.

A féléven belül gyakorlatba ültetett projekt másik részeként több mint ötven villamos- és buszmegállóban olyan elektronikus kijelzőtáblákat szerelnek fel, mely egyebek mellett percre pontosan fogja mutatni az utazóközönség számára, hogy mennyi idő van hátra a legközelebbi tömegközlekedési jármű érkezéséig.

Ciucur L. Antonius