Moldován Gellért Lajos maradt az EMNP nagyváradi szervezetének élén

Moldován Gellért Lajos maradt az EMNP nagyváradi szervezetének élén
Múlt hét végén tisztújító közgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete. Mint ismeretes, a tisztújító közgyűléseket kétévenként tartják helyi, megyei, illetve országos szinten.


Elsőként a nagyváradi szervezetben került sor a tisztújító közgyűlésre, amelyen részt vett Zatykó Gyula, a Néppárt alelnöke, valamint Csomortányi István, a Bihar megyei szervezet elnöke is, aki az ülésvezetői tisztséget is betöltötte.

A többségi tagság részvételével a titkos szavazáson két ellenszavazattal újraválasztották Moldován Gellért Lajos eddigi szervezeti elnököt, valamint az öttagú elnökséget hét tagúra bővítették, azzal az indoklással, hogy az elkövetkezendő időszakban több munka vár a Néppárt elnökségi tagjaira. Az elnökségi tagok megválasztásakor a fiatalítás volt a fő szempont, így alelnöknek Asztalos Attilát választották. További tagok: dr. Balogh Árpád, Szabó Judith, Nagy Zoltán, Habinyák István és Kálmán Balázs. Megszavazták továbbá azt a tizenkét tagot is, akiket a március végi Bihar megyei tisztújító közgyűlésre delegálnak.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája