Módosítható APIA-kérvények

Módosítható APIA-kérvények
Bihar megye – Május 31-e a határidő, amíg azok a farmerek, akik a 2013-as évre területalapú kifizetésre vonatkozó egységes kérvényt nyújtottak be, büntetés nélkül módosíthatják az eredeti kéréseiket.

 

A Bihar Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) arról tájékoztat, hogy május 31. az a határidő, ameddig azok a Bihar megyei farmerek, akik a 2013-as évre területalapú kifizetésre vonatkozó egységes kérvényt nyújtottak be, büntetés nélkül módosíthatják az eredeti kérésüket. Ezen dátum után az APIA-nál letett módosítási kérelmeket elfogadják ugyan, de csak június 10-ig, ezen napot is beleértve, és egy százalékos büntetést rónak ki, melyet a megváltoztatott területre alkalmaznak. A június 11-ét követően leadott módosítási formanyomtatványokat viszont érvénytelennek tekintik.

A területalapú kifizetésre vonatkozó egységes kérvény a farmer kezdeményezéséből a következőképpen módosítható: M1-es űrlap- a 2013-as évre vonatkozó területnyilatkozat megváltoztatása; M2-es űrlap- a 2013-as évre vonatkozó területnyilatkozat kiegészítése; M3-as űrlap- a területalapú nyilatkozatból való visszavonása egy vagy több parcellának, parcellarésznek, illetve az agrár-környezetvédelmi csomagnak; a 2013-as évre területalapú kifizetésre vonatkozó egységes kérvény teljes visszavonása; M4-es űrlap- a társaság székhely címének, banki koordonátáinak, elnevezésének a megváltoztatása, az úgynevezett CUI módosítása nélkül; egy vagy több kifizetési támogatás visszavonásának kérvényezése. Ugyanakkor a módosítást a hatóság is indítványozhatja, ebben az esetben az igénylőnek jelzi az APIA a kérvényben felfedezett hibákat, a kedvezményezettnek pedig tíz munkanapon belül korrigálnia kell ezeket.

Kevesebb kérvény

Florian Pavel, az APIA Bihar megyei központjának ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy május 15-ig 37.462 kérvényt nyújtottak be, 1,8 százalékkal kevesebbet, mint a tavaly (38.156), 313.651,6 hektár összterületre, ami 0,4 százalékkal kisebb a 2012-es évinél (314.883,60 ha).

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,