Módosítás az ANL–programban

Szatmárnémeti — Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere a fővárosban tárgyalt a Szatmárnémetiben létesülő ANL–lakások ügyében. Módosulni fog az ANL–program.

Szatmárnémeti viszonylag elég rosszul áll az ANL–lakások számának tekintetében. Már jóideje beindították háromszáz ANL–lakás megépítésének a projektjét, azonban mostanáig nem történt látványos előrelépés az ügyben és ami biztos, hogy leghamarabb jövőre tudnak majd hozzálátni az építkezéshez.

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere a napokban Bukarestben tárgyalt a Szatmárnémetiben létesülő ANL–lakások ügyében. Már biztos, hogy a Poligonului  környékére tervezett lakások projektje módosulni fog. Az eredeti tervek szerint, ezt a háromszáz lakást fiatalok számára építették volna, akik részt vesznek az úgynevezett lakásvásárlási programban. Az új elképzelés szerint, azonban három típusba tartozó lakrészek lesznek megépítve. A háromból körülbelül száz az eredeti tervek szerint épül majd, a fennmaradó nagyjából kétszáz pedig olyan fiatal házasok számára, akiknek nem lenne lehetőségük saját lakást vásárolni, illetve olyan családok részére, akiknek visszaigényelt vagy állami lakásból kell kiköltözniük — tájékoztatta lapunkat Ilyés.   

Óriási költségek

A helyi tanács által jóváhagyott területrendezési tervben nem lesznek módosítások, azonban mivel módosult maga a program, a lakások terveit is módosítani kell, ugyanis a különböző célokra létesülő lakrészek között van némi eltérés. A tervek átdolgozását most végzik a fővárosban.

„Az ANL–lakások megépítése rendkívül költséges az önkormányzat számára is. A jövő évi költségvetésből el kell különíteni egy összeget arra, hogy kiépítsék az új lakások infrastruktúráját és ez nem kevés pénzbe kerül”— magyarázta a polgármester.