Módosítani szeretnék a sátortáborozás feltételeit szabályozó jogszabályt

Kovászna megye – A Kovászna megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője, Tischler Ferenc áttanulmányozta a Európában érvényben lévő előírásokat, ezek alapján elkészített egy javaslatot, melyet az országban működő ifjúsági szervezetekhez, cserkészekhez továbbított véleményezés végett.

Tischler szerint, minden a legjobb úton halad, a jogszabály megváltoztatását támogatja az Országos Ifjúsági Hatóság és az RMDSZ-es honatyák is, így valószínű, hogy még idén megszületik a sátortáborozás feltételeit szabályozó kormányrendelet.
Tischler szerint túl szigorúak a jelenleg érvényben lévő feltételek, ezért van szükség ennek megváltoztatására. Míg Magyarországon 10 főre kell biztosítani egy lavórt és folyóvizet, addig a hazai előírások szerint hideg-meleg vizet és mobilvécét kell a táborozók rendelkezésére bocsátani.
Ennek semmi köze a táborozáshoz-véli Tischler, hiszen a sátorozás egy életforma, ahol a fiatalok megtanulnak önellátóak lenni, főzni, kihasználni a természet adta lehetőségeket, és vigyázni a környezetre.
Kisikolás koromban sokat sátortáboroztam, a patakban fürödtünk, erdei gyümölcsöket szedtünk, együtt főztünk, este pedig tábortűz mellett beszélgettünk, daloltunk, és kipihenten, egészségesen tértünk haza -eleveníti fel gyerekkori emlékeit a Kovászna megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője.