Modernizálódik az OTL járműparkja

Modernizálódik az OTL járműparkja
Ilie Bolojan váradi polgármester szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy az OTL járműparkja komoly modernizáláson megy át az elkövetkező időszakban.

A vállalat jelenleg 78 autóbuszt és 66 villamost üzemeltet. A villamosok közül a harminchárom régi Tatrát lecserélik, helyettük húsz új villamost vásárol az önkormányzat különböző uniós projektek keretében. Az idén négy új villamos érkezik az aradi villamosgyárból, a jövő év végéig megérkezik a többi tizenhat is. Elmondta továbbá, hogy a használtan vett autóbuszokat kivonják a forgalomból, és újakkal helyettesítik ezeket.

Bejelentette, hogy május végén indulhat el a közbeszerzési eljárás hét új busz vásárlására, egy másik projekt keretében pedig szintén a hó végéig meghirdetik a közbeszerzési eljárást tizenöt új hibrid busz vásárlására, és reményeik szerint a jövő év végéig mind a huszonkét új buszt forgalomba lehet állítani Nagyváradon. Mindemellett minden jármű kap egy fedélzeti számítógépet, és ötven új elektronikus kijelzőt is beszereznek a megállókba. Bolojan hangsúlyozta, hogy ezek már folyamatban lévő projektek, de amennyiben megszületik a döntés arról, hogy az OTL kiterjessze szolgáltatásait a ZMO többi településére is (lásd vonatkozó cikkünket), akkor az említett huszonkét jármű mellett további húsz buszt fog vásárolni a váradi önkormányzat. Mivel ez utóbbi beruházásra nem lehet uniós forrásokra pályázni, így ezeket a buszokat lízingelnék vagy szállítói hitelügylet formájában szereznék be.