Modern óvodát adtak át

Modern óvodát adtak át
Bihar megye – A „Bihar megyei iskolaköteles kor előtti nevelés fejlesztéséért” elnevezésű egyesület kezdeményezésére alakult meg a Ciufulici gyermekklub és óvoda, melyet csütörtökön avattak fel.

Idén tavasszal Maria-Cristina Florescu egyetemi tanár kezdeményezésére alakult meg a Bihar megyei iskolaköteles kor előtti nevelés fejlesztéséért elnevezésű egyesület, melynek célja – mint ahogy neve is mutatja – az 1,5 – 7 év közötti gyerekek nevelésének fejlesztése, az ezzel foglalkozó pedagógusok, óvónők és nem utolsó sorban a szülők folyamatos képzése. Az egyesület első lépése egy modern gyermekklub és óvoda létrehozása volt. Ezt csütörtök kora délután a sajtó és egyéb hivatalos személyek jelenlétében avatták fel a Mesteşugarilor/Mester utca 3B. szám alatt. A 30 férőhelyes óvodának egy emeletes, igényesen berendezett épület ad otthont. Külön hirdetnek csoportot a 2-4 évesek, a 4-5 valamint az 5-7 évesek számára. Ezek maximálisan 10 gyermekkel indulnak, így az óvónőknek mindegyikre egyformán jut idejük.

Speciális oktatás

Az óvodások speciális oktatásban részesülnek, mely a művészetek, a sport, az idegennyelv iránti fogékonyság kialakítására fekteti a hangsúlyt. Egyébként csak román nyelvű csoportokat indítanak. A beiratkozott gyerekek étkezését egészséges alapanyagokból készült ételekkel biztosítják. Sérült gyermekeket is fogadnak, akikkel erre szakosodott egészségügyi szakemberek foglalkoznak majd. Az óvodáról érdeklődni lehet a 0359/177-929 telefonszámon vagy a www.gradinitaciufulici.ro honlapon. Az egyesület tarsolyában több más projekt is megtalálható, például hamarosan nyári iskolát indítanak iskolaköteles kor előtti gyerekekkel foglalkozó pedagógusok számára.

Mészáros Tímea

Címkék: , ,