Mit vihetünk fel a repülőre?

Mit vihetünk fel a repülőre?
Meghatározott mennyiségű folyadékot vihetünk fel magunkkal a repülőre. Az egy literes határ felett lehet csecsemőtápszer, és a gyógyszer.

A nyaralások időszakában sokan választják a gyors és kényelmes repülőzést. Fontos azonban, ha még felszállás előtt tájékozódnak arról, hogy mit vihetnek fel magukkal a kézipoggyászban.

Uniós területen

Minden Európai Unió területén repülő utasra vonatkozik az a szabályozás, mely szerint összesen egy liternyi folyadékmennyiséget vihetnek fel a repülőre. Ezen termékek csomagolása is eleget kell tegyen a speciális követelményeknek. Folyadéknak vagy krémnek minősülnek az aeroszolos és golyós dezodorok, csokoládékrémek, krémek, italok, habok, kenhető sajtok, zselék, folyékony ajakrúzsok, folyadékos maszkok, folyékony állapotú keverékek, testápolók, olajak, paszták, mogyoróvaj, parfümök, spray-k, levesek, szörpök, szirupok, víz, joghurt. Tehát a közhiedelemmel ellentétben nem csak az italokat száműzték a gépekről. Biztonsági ellenőrzéskor a folyadékokat külön kell bemutatni egy lezárható műanyag zacskóban, amely könnyen újrazárható kell legyen. Azokat a folyadékokat és géleket, amelyeket a reptéren vagy a repülőn vásárolt, szükség esetén becsomagolják és lepecsételik a boltban vagy a fedélzeten. Ezen pecsét 24 óráig érvényes.

Szabályok

A következő szabályok érvényesek a kézipoggyászban szállított folyadékokra: folyadékot csupán 100 ml-es vagy ennél kisebb tartályban szállíthat; szállíthat egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben, ha ezek beleférnek egy átlátszó műanyagzacskóba; a műanyagzacskó űrtartalma nem haladhatja meg az 1 litert; minden utas csupán egy ilyen műanyagzacskót szállíthat; az átlátszó műanyagzacskó újrazárható kell legyen (bármilyen zacskó, mely kinyitás után könnyen újrazárható – ez lehet villámzárral ellátott, zsineges, madzaggal lezárt vagy akár egy csomóra kötött zacskó, feltéve, hogy bárki által könnyen kinyitható).A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .