Miss Arizona járt Nagyváradon

Miss Arizona járt Nagyváradon
Vasárnap este a Szerelmes komédiások, avagy Miss Arizona című zenés vígjátékkal folytatódott a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál. A darabot Harsányi Gábor írta és rendezte.

A Szerelmes komédiások, avagy Miss Arizona című zenés vígjátékkal folytatódott az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), a nyíregyházi Mandala Dalszínház és a Partium Alapítvány által közösen lebonyolított VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál. A nézőteret ismét zsúfolásig megtöltő érdeklődőket – voltak, akik hely hiányában a lépcsőkön voltak kénytelenek helyet foglalni –, ezúttal Pásztor Sándor megyei tanácselnök köszöntötte, örömét fejezve ki, hogy ezen az előadáson is telt ház van. „Az igények tehát megvannak, s ránk hárul a feladat, hogy évről-évre a két egymást követő kőszínházi évadot áthidaljuk egy olyan rendezvénysorozattal, amelyet értékelnek a váradi magyarok, illetve a térségbeliek” – fogalmazott.

Bódis Gábor, a nyíregyházi Mandala Dalszínház ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet: a darabot Harsányi Gábor írta, aki színészként többször is járt már Nagyváradon. Lehet, hogy kevesen tudják róla, de bizony ő kipróbálta a rendezői mellett az írói széket is, és szerzőként is debütált már jó pár évvel ezelőtt. A Miss Arizona is tehát az ő szellemi terméke, munkája, hihetetlenül szórakoztató, félreértésekre épülő szituációkkal, melyeket jól ismert operett- és egyéb slágerek színesítenek. A továbbiakban Kőrösi Kristóf, az NMD elnöke is jó szórakozást kívánt a megjelenteknek.

Komédiásélet

A Harsányi Gábor rendezte zenés vígjáték két felvonásban adott ízelítőt a komédiáséletről, féltékenységről, szerelemről. A csepűrágók szenvedélyesen vágynak egymásra, és egy saját színházra. Vajon valóra válnak, beteljesülnek a vágyaik? – tevődött fel az elején a kérdés. Álmuk ugyanis, hogy saját otthonuk legyen, egy igazi színház, és benne a csoda, Miss Arizona. Ének, zene, tánc, humor, „krimi” olyan szereplőkkel, mint Heller Tamás, Gregor Bernadett, Csengeri Attila, Mádi Piroska, Szarvas Attila, Cseke Katinka.

Remekül szórakozott a közönség, a szünetben és az előadás végén azonban többen is értetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy miért csak egy kijáraton lehetett kimenni, noha lett volna még egy.

Ciucur Losonczi Antonius